Sandtrooper

Ytterligare en figur är färdig. En Sandtrooper, ökenversionen av Imperiets infanteri, skulterad av samma person som gjort Han Solo. Sandtroopern har lite mer utrustning än den vanliga Stormtroopern, en ryggsäck och lite bältesfickor samt axelvadden. Funktionen för axelvadden är okänd, ryggsäcken innehåller kanske en AC? Vatten? Man kan ana något slags kommunikationsutrustning i alla fall.

Annars får man väl säga att designen av Stormtrooper-rustningen är fantastiskt, ett stiliserat skelett, med en stiliserad dödskallemask för att ingjuta fruktan i fienden. Stormtroopers beskrivs som Imperiets elitsoldater, men dom framstår väl sällan så i filmerna. Kanske skulle man ha haft lite mer reguljärt infanteri med. I filmerna ser vi Sandtroopers på Tatooine och det lär väl vara en riktig skitpostering, kanske därför dom ofta framställs som lite opolerade.

Vad man annars kan reflektera över är hur mycket inspiration som hämtades från andra världskriget när man hittade på rekvisita och namn i Star Wars. I A New Hope ses exempelvis just en Sandtrooper bära på en bössa som ser på pricken ut som en MG-34 och kallas… MG-15. Han Solos pistol är också en avbild av en Mauser C96. Denna Sandtrooper har ett E-11 automatgevär (eller blaster, hur man nu ska översätta det så det inte låter fånigt) som är modellerad av en Sterling k-pist.