Efter uppehållet.

Som mina trogna läsare säkert märkt har det inte hänt så mycket här på ett tag. Semester med påföljande livskris, Battlefield 4 och ren slapphet är orsakerna. Tre är bra orsaker, en är dålig. Byggandet har dock pågått ett tag nu så här kommer en uppdatering. Det är till och med en pansarvagn, vilket trogna läsare uppskattar då åtminstone en av dom anmärkte att jag tjafsade med en massa annat (figurer, flygplan, fartyg) och borde byta namn på bloggen!

Här är i alla fall Tamiyas Panzer III Ausführung N. En typiskt Tamiya-trevlig byggsats. Hårsprejstekniken testades och misslyckades eftersom jag körde för tjockt lager färg, så mitt tips är tunt lager färg, tunt lager hårsprej, tunt lager färg och så vidare. Andra har också tipsat om detta, men det glömde jag bort under genomförandet. Är väl ganska nöjd i övrigt. Tappade bort antennen, men det ser man inte om man inte tittar. Detta är försök två att bygga en Panzer III, det förra försöket havererade i samband med tidigare livskris, så nu kommer jag inte bygga några fler Panzer III.

Historien om Panzer III gick hand i hand med den om Panzer IV. Båda var tänkt att vara dom huvudsakliga vagnarna i tyska armén, men fanns i för litet antal vid krigsutbrottet. Panzer III skulle huvudsakligen slåss mot andra stridsvagnar och Panzer IV skulle användas mot trupp och befästningar och vagnarna beväpnades därefter. När T-34:an lanserades var plötsligt Panzer III:ans måttliga kanon degraderad till ärtbössa och man var snabbt tvingad att uppgradera eldkraften, men Panzer III:ans torn var för litet för att få plats med den tilltänkta 75 mm kanonen, så därför bytte man roll mellan III:an och IV:an. III:an blev understödsvagn och produktionen av den tornförsedda vagnen minskades till förmån för StuG III som var betydligt billigare att bygga och kunde förses med en ordentlig kanon. Den avbildade vagnen tillhörde en av de tunga pansarbrigaderna och funkade som utfyllnad mellan Tiger-stridsvagnar.

Såg nu att jag glömt vitbalansera, alla utom en bild. Lev med det!