Prinsessan Leia

Ja, figurmålandet fortsätter som utlovat med prinsessan av Alderaan, Leia Organa, iförd inte så mycket. Eftersom alla har sett Star Wars så behöver jag ju inte förklara varför. Eller? Jaaa, jag gör väl det då eftersom det finns åtminstone en okulturell barbar som frekventerar bloggen. Leia har klätt ut sig till prisjägare och anländer tillsammans med Chewbacca som låtsas vara fånge till Jabbas palats. Där har man tänkt sig att frita Han Solo som Jabba har stående som trofé. Planen fallerar och eftersom Jabba lät sin husdjurs-Rancor äta upp sin förra dansare får Leia efter avslöjandet klä sig i avbildad outfit för att… Ptja, det är väl inte helt klart, men det är väl för att Jabbas hejdukar ska ha nåt att titta på. Gudarna ska veta att det fanns många tonårskillar som tittade väldigt noga i alla fall. Själv var jag lite för ung när jag såg filmen första gången för att inse vilket sexobjekt Leia var i dom här scenerna, men det gick ju upp för mig senare.

Hursomhelst, Luke kommer senare dit, dödar Rancor, blir villigt tillfångatagen, man åker till Saarlacs håla för att där få puttra runt i Saarlacs extremt impotenta magsyra tills man dör, men Luke får sin ljussabel av R2-D2 och slår ihjäl lite folk, Han Solo lyckas med ett blindskott avväpna Boba Fett, Leia stryper Jabba och skjuter sedan sönder hela hans svävare med man och allt och sen drar dom därifrån medan alla andra dör. Update 2020-11-01 ELLER ÖVERLEVER BOBA FETT?

Några tankar om Leia är väl att hon är den enda av tre kvinnor i dom första tre Star Wars-filmerna och hon är en riktigt hårding (den andra kvinnan är Mon Mothma som är med i 1 minut och ser ledsen ut, samt fast Beru som är med i två minuter och ser ledsen ut och sen dessutom blir uppeldad). Leia däremot smugglar hemliga ritningar, käftar med Darth Vader, hånglar med skurkar, stryper amfibier, skjuter stormtroopers och beordrar förstörelse av Dödstjärnor med mera. Ytterst lite våpighet hos den rollen.

När det då gäller figurmålning i största allmänhet så är det ju det här med skuggor. Att måla eller inte måla? På denna figur målade jag ytterst sparsamt med skuggningar eftersom ljuset skapar dessa alldeles av sig självt. Då jag dessutom målar med akryl är det, om jag skulle försöka, mycket krångligare att få till toningar än med olja. I övrigt så var det som var lite kinky med att måla den här figuren att hon visar så mycket rumpa. Gamla tankar om Leia sexighet väcktes till liv och det hela kändes lite allmänt wierd och småperverst. Tack och lov att nästa figur blir en sandtrooper, helt utan exponerad hud.