S 29 C Flygande Tunnan, spaningsversion

Tadaa! En modell som är äldre än mig och dessutom är det första flygplan jag färdigställt sen jag var 14 eller nåt. Hellers Tunna är det med en liten antenn så att det ska efterlikna spaningsversionen. Huruvida det fanns någon spaningstunna på Flottiljen eller inte vet jag inte och inte heller om den hette Gul Harald (iofs lyckades jag förstöra H-et för stjärten, men frukta ej, jag har hittat reservdel). Om det inte finns detta så är detta ett WHIF-bygge. Annars är det på riktigt!

Modellen som sådan ser rätt crappy ut och är rätt crappy från början och jag hade tillslut inte tålamod att få den snygg längre, så den blev lite som den blev, men på lagom avstånd ser den helt ok ut så hoppas ni sitter en bit från skärmen.

Basplattan är från Clas Ohlson, fotoram med aluminium-kant. Lisa (hunden) var behjälplig med att skapa statisk elektricitet för att få statiska gräset att resa sig.

Sist med inte minst är detta en dedikation till alla våras favoritmodellare Jåke, som flugit runt i sådana här maskiner.

Eftersom märkningen på den här varianten aldrig existerade vankades det utskällning på efterföljande byggmöte och en korrigerad variant finns senare i bloggen.