Tiger I igen

En gång i tiden när bloggen var ny och jag var ambitiös så hade jag ett projekt 502. Detta projekt var (är?) att bygga en pluton (fyra) Tigrar ur 502 tunga pansarbataljonen. Fyra byggsatser fanns införskaffade för ändamålet och för länge sedan färdigställdes Tiger nummer ett och här är nu nummer två i et radikalt förändrat camouflage (vilket ¤%#” ord.).

Föregående Tiger är av en äldre modell än denna vilket enklast kan ses på att den har gummiförsedda hjul och dessutom en rad extra. När gummi blev en brist och när man testat lite övergick man till att bara använda stålhjul och då dessa tålde mer kunde man skippa den yttersta raden hjul.

Denna Tiger är en befälsvariant, vilket man kan ana på mängden antenner. Camot är tagit direkt från Dragons beskrivning av en Tiger i baltstaterna på sommaren 1944 och det var lite originellt så jag valde det. I övrigt har jag lärt mig att projekt helst inte ska dra ut på tiden eftersom man alltid lägger delar på smarta ställen. Därför har en Tamiya-Tiger fått stryka på foten för att få till dom fyra små skitsaker som jag slarvat bort under byggtiden (som väl blev bortåt ett år). I övrigt har jag provat att svampa på slitage med ett rätt lyckat resultat tycker jag själv. Bilden på det blev lite drömsk, men man kan ändå ana lite fläckar och grejs. Very najs.Tvättvindan orsakade mig orimligt mycket problem då först antennen på den gick av, sedan försvann vindan, hittades, en pinne trillade av, en ersättare gjordes av en tandpetare, antennen ersattes med en mässingspinne från Panduro och det absolut sista som hände var att vindan ramlade av en gång till när jag skulle ställa in ¤%”!# i skåpet. I övrigt är vädringen rätt spartansk, mest för att jag är rätt dålig på det, men också som en PROTEST mot alla söndervädrade vagnar därute. Fast dom är snygga, det går jag med på. Lermängden är också sparsam, av samma anledning som vädringen.

Heinz som står i skyttens lucka är inte egentligen tänkt att stå där, men han är kanske bra som storleksjämförelse eller nåt.